به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، اختلالات گوش داخلی یکی از بیماریهای آزاردهنده است که جزو بیماریهای شایع نیز بهشمار میرود. از طرفی میتوان این بیماریها را بسیار جدی و خطرناک در نظر گرفت چرا که در صورت عدم رسیدگی، احتمال ناشنوایی دائم یا موقتی وجود داشته و احتمال آسیب جدی بهگوش نیز بالا است.
با این وجود در صورت تشخیص درست و بهموقع بیماری، میتوان از این عارضههای خطرناک جلوگیری کرد و خوشبختانه علائم اختلالات گوش داخلی نیز بسیار واضح و معمولاً شدید و مهم هستند که در صورت بروز علائم و مربوطه بههیچ عنوان نباید بهآنها بیاعتنایی شود.
در صورتیکه قصد دارید در رابطه با این بیماری و علائم آن اطلاعات بیشتری کسب کنید، تا انتهای این نوشته از درمانکده با ما همراه باشید تا بهصورت کامل برایتان تشریح کنیم که اختلالات مرتبط با گوش داخلی چیست و باید برای بررسی بیشتر بهچه پزشکی باید مراجعه کنیم.
گوش داخلی چیست؟
پیش از آنکه بهبررسی اختلالات گوش داخلی بپردازیم، بهتر است قدری در مورد این عضو مهم از سیستم شنوایی صحبت شود. بهصورت کلی گوش دارای سه قسمت اصلی است که این سه قسمت بهشرح زیر هستند:
گوش بیرونی
گوش میانی
گوش داخلی
گوش داخلی، آخرین قسمت از هر سه گوش است که وظیفهدار انتقال لرزشهای دریافت شده از دو گوش دیگر به مغز است. اما این تنها وظیفه گوش داخلی نیست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید وظیفه دیگر این عضو مهم در بدن حفظ تعادل بدن است! بهواسطه همین موضوع، هرگونه اختلال و بیماری در این قسمت علاوه بر اینکه تاثیرات شدیدی را بر شنوایی میگذارد، آسیبهای دیگری نیز برای بدن در پی دارد.
اختلالات گوش داخلی
بیماریهای مختلفی وجود دارند که گوش داخلی را مبتلا میکنند که از جمله آنها میتوان بهاختلالات گوش داخلی اشاره کرد. این بیماریها معمولاً یک گوش را درگیر میکنند اما لزوماً اینگونه نبوده و در برخی از موارد هر دو گوش هم درگیر میشوند. برخی از مهمترین اختلالات گوش داخلی که رایجترین دلایل مراجعات به دکتر گوش و حلق و بینی هستند، در ادامه آمدهاند.
افت شنوایی حسی عصبی
افتهای شنوایی را در کلیترین حالت ممکن میتوان بهدو دسته مادرزادی و اکتسابی تقسیمبندی کرد که هر دو نوع آن میتواند ناشی از عوامل ژنتیکی یا غیر ژنتیکی باشد.
این مشکل با علائم زیر همراه است:
وزوز گوش
مبهم بودن صداها
مشکل در درک کلمات
مشکل در شنیدن صدا
فیستول پری لنف
این بیماری زمانی رخ میدهد که سد موجود بین فضای پری لنفاتیک و گوش میانی گسسته شود و مقداری از مایع پری لنف کاهش پیدا کند. مهمترین دلایل این اتفاق ضربه بهسر، تغییر ناگهانی فشار هوا و بدشکلیهای مادرزادی گوش داخلی است که معمولاً با علائم زیر بروز میکند:
سرگیجه
عدم تعادل
ایجاد کمشنوایی
عدم هماهنگی عضلات
بیماری منیر
بیماری منیر را میتوان یکی از مهمترین یا شاید مهمترین انواع اختلالات گوش داخلی در نظر گرفت! علت دقیق بروز این بیماری مشخص نیست اما طی برخی تحقیقات مشخص شده که تجمع مایع در گوش داخلی میتواند یکی از عوامل این بیماری باشد.
این بیماری معمولاً با علائم زیر بروز میکند:
وزوز گوش
سرگیجه شدید
ایجاد کمشنوایی
احساس سنگینی و فشار در گوش
بیماریهای خود ایمنی
بیماری خود ایمنی یکی دیگر از اختلالات گوش داخلی است که با نام افت شنوایی اتوایمیون نیز شناخته میشود. در رابطه با این بیماری یک تئوری مطرح میشود بر این اساس که در گوش داخلی یک آنتی ژن وجود دارد که بهعنوان عامل خارجی شناخته شده و آنتیبادی مخالف آن تولید میشود که نتیجه این فرآیند آسیب بهبخش غشایی گوش داخلی است.
با توجه بهشرایط بیماری افراد، علائم این بیماری نیز میتواند متفاوت باشد اما معمولاً علائم خود ایمنی گوش داخلی شبیه بهافت شنوایی حسی عصبی است.
سندروم فشار عروقی
سندروم فشار عروقی ناشی از فشار عروقی وارد بر هشتمین عصب، یعنی عصب شنوایی است که برخی معتقدند دلیل آن ضربان دائمی عروقی است که بر روی عصب هشتم در کانال شنوایی قرار دارند.
این بیماری با علائم زیر همراه است:
حالت تهوع مزمن
افت شدید شنوایی
سرگیجه دائمی و مزمن
ماشین گرفتگی
در صورتیکه در هنگام حرکت با وسایل نقلیه مانند ماشین، هواپیما، قطار و سایر موارد این چنینی و یا حتی تماشای فیلمهای سه بعدی احساس میکنید که گوشهای شما بهشکل آزاردهندهای حرکتی را حس میکنند اما سایر اعضای بدن مانند چشمها نه، بهاختلال ماشین گرفتگی مبتلا هستید که یکی از مهمترین اختلالات گوش داخلی بهشمار میرود.
دلیل این بیماری ناسازگاری بین حواس مختلف است که در نتیجه آن مغز نمیتواند همه سیگنالهای مختلط را دریافت و تجزیه و تحلیل کند.
این مشکل معمولاً با علائم زیر همراه است:
تهوع
گیجی
سرگیجه
احساس مبهم بودن همه چیز
به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
همانطور که پیشتر گفته شد، گوش داخلی علاوه بر ارسال اصوات بهمغز، وظیفه حفظ تعادل بدن را نیز دارا است و بههمین جهت هر گونه اختلال در فرآیند کاری آن، منجر بهمختل شدن تعادل میشود.
از طرفی با توجه بهاینکه علائم اغلب این بیماریها معمولاً چیزی شبیه بهسرگیجه، سردرد، تهوع، گیجی یا سایر موارد این چنینی است، اولین گزینه افراد مراجعه به دکتر مغز و اعصاب است. البته که در برخی موارد واقعاً نیاز بهمراجعه بهمتخصصین مغز و اعصاب وجود دارد اما در صورتیکه علائمی که تا بهاینجا گفته شدند را دارید، بهتر است بهعنوان اولین گزینه متخصص گوش و حلق و بینی را در نظر داشته باشید.
همچنین توجه داشته باشید که علائم گفته شده برای بیماریهای گوش داخلی تا بهاینجا معمولاً بهصورت مزمن هستند و با توجه بهاین مورد در صورتیکه هر کدام از علائم را داشتید، سریعاً باید برای مراجعه بهپزشک متخصص اقدام کنید چرا که بهاحتمال زیاد خطر جدی سلامتی شما را تهدید میکند.
جمع بندی
اختلالات گوش در سرتاسر جهان افراد زیادی را بهخود درگیر کرده و بهواسطه اینکه تا بهامروز دلایل قطعی مشکل مشخص نشدهاند، درمان قطعی آن نیز وجود ندارد. بههمین جهت علائم این مشکل باید بهشدت جدی گرفته شوند که ما در این نوشته تمام تلاش خود را بهکار بستیم تا مهمترین این موارد را برایتان بازگو کنیم.
در صورتیکه برای بررسی این مشکل یا هر مشکل دیگری قصد دریافت مشاوره حضوری یا غیرحضوری از پزشکان متخصص را دارید، بهسادگی میتوانید از طریق سایت نوبت دهی اینترنتی درمانکده برای دریافت نوبت از مطب پزشکان هر تخصص در کوتاهترین زمان ممکن اقدام کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
No Comment! Be the first one.