به گزارش خبرگزاری آنا، در سالهای اخیر ایمپلنت دندان به یکی از محبوبترین روشها برای ترمیم و جایگذاری دندان به جای دندانهای طبیعی مورد استفاده قرار گرفته است. این نوع عملها بسیاری از افراد را راضی نگه داشتهاند. اما مشکل اصلی، عدم آگاهی مردم از این نوع جراحی و نحوه انجام آن و طول مدت درمان است. به طور کلی، بسیاری از مردم در این تصور هستند که ایمپلنت میتواند بهتر و مقاومتر از دندانهای اصلی انسان باشد به دلیل آنکه قابلیت تعویض دارد. اما باید به این نکته اشاره داشت که این نوع دندانها نیز با عدم مراقبت میتوانند خیلی سریعتر از دندانهای اصلی انسان تخریب شوند. همچنین طول جراحی این نوع عمل سخت و طاقتفرسا است و باید این نکته را مورد توجه قرار دهید. در ادامه به بررسی موارد ذکر شده و همچنین به مدت زمان ایمپلنت دندان جلو میپردازیم.
اول از همه بهتر است بدانیم این نوع جراحی چیست و چگونه انجام میشود؟ ایمپلنت دندان جلو شامل میلههای فلزی هستند که با عمل جراحی، در داخل فک گذاشته میشوند. این میلهها با نام فیکسچر معروف میباشند. با قرارگیری میلههای فیکسچر، شرایط برای قرارگیری تاجهای دندان فراهم شده و دندانپزشک اقدام به جایگذاری آنها میکند.
شرایط ایمپلنتدندان
همه افراد شاید نتوانند ایمپلنت دندان را انجام دهند. زیرا این نوع عمل نیازمند لثههای مناسب و سالم است. به طول کلی در صورتی که شما در طول مدت قبل از ایمپلنت از لثههای خود مراقبتهای لازم را نداشتید باید بدانید که نیازمند زمان طولانیتری هستید تا ابتدا لثههای خود را ترمیم کنید و سپس به سراغ ایمپلنت بروید. همچنین در صورتی که ایمپلنتها بر روی لثههای ناسالم قرار گیرند، باعث میشوند تا در طول مدت درمان، با شکست مواجه شده یا پس از درمان نتوانید به راحتی از آنها استفاده کنید و با مشکلات و دردهای ناشی از لثه رو به رو شوید.
مدت زمان فرایند ایمپلنت
همانند بسیاری از فرایندهای جراحی پزشکی ایمپلنت دندان نیز زمان مشخصی ندارد و برای هر فرد متغیر است. این پروسه زمان متغیری داشته و زمان آن به نوع عمل جراحی و همچنین سلامت کلی دهان و دندان شما بستگی دارد. اما به صورت کلی ایمپلنت دندان پروسهای پنج تا هشت ماه دارد که از ابتدای مشاوره تا پایان جراحی محاسبه میشود. در این فرایند باید به این نکته اشاره داشت که پروتز دندان فرایند متفاوتتری دارد. البته این مدت زمان برای وقتی است که ایمپلنت یک روزه یا فوری نباشد. به طور کلی به علت اینکه دندان جلو در ظاهر فرد بسیار مهم است ، از ایمپلنت های فوری برای دندان های جلو استفاده می شود.
وسایل به کار رفته در ایمپلنت دندان
در ایمپلنت دندان یک پیچ محکم تیتانیومی بر استخوان لثه قرار میگیرد. دندانپزشک این فرایند را با قرار دادن یکی از عوامل روکش یا کلاهک کامل میکند. برای درک بهتر موضوع به این نکته توجه کنید که ایمپلنت، جایگزین ریشه دندان شده و تاج یا کلاهک بر روی آن قرار میگیرد. تفاوت بین تاج و کلاهک در این است که تاجها توسط دندانپزشک ساخته شده و کلاهکها از قبل آماده هستند و شکل استوانهای دارند.
قالبگیری ایمپلنت دندان
مهمترین بخش بعد از قرارگیری ریشه مصنوعی یا همان میله تیتانیوم در استخوان لثه، قالبگیری است. در این مرحله دندانساز بر اساس شکل دهان، نیاز و اندازه مناسب دندانها در دهان، تاجهایی را میسازد. این فرایند در طول جراحی انجام میشود و چیزی حدود دو تا سه جلسه بسته به نوع تاج طول میکشد.
ایمپلنت دندانهای جلو مهمترین فاز
دندانهای جلو از مهمترین بخش ایمپلنت دندان میباشند زیرا در صورت خرابی کار، بازگشت سختی دارید. مراحل انجام آن به صورت زیر است:
ابتدا دندان پزشک میله تیتانیوم را در لثه جلو قرار میدهد.
سپس نیاز به زمان است تا میله فلزی با فضای اطراف لثه جوش بخورد.
پس از جوش خوردن ایمپلنت دندان با لثه، حال نوبت به قرارگیری تاجهاست که فرایند طولانی به شمار میرود و بین شش تا هشت ماه به طول میانجامد.
پس از جوش خوردن پیچ با لثه حال باید تاج، شکل دندانها را برای شما طبیعی بسازد و شما بتوانید به راحتی از آن استفاده کنید.
چرا تیتانیوم در ایمپلنت استفاده میشود؟
تیتانیوم، عنصری فلزی است که سازگاری بالایی با کلسیم دارد. این نوع عنصر بسیار راحتتر و بهتر از سایر فلزها میتواند با لثه سازگار شود. به خاطر همین ویژگی است که این نوع فلز را در ایمپلنت دندان استفاده میکنند تا زمان جوش خوردن با لثه را کوتاهتر کنند و زمان انجام جراحی شما نیز، کوتاه شود. همچین مقاومت بالای این جنس پیچ نیز، بسیار زیاد است. به همین دلیل است که به عنوان ریشه دندان از آن استفاده میشود.
پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
در برخی از افراد ممکن است که استخوانهای زیر لثه از بین رفته باشد. این مشکل به دلایل مختلف رخ میدهد. مراقبت نداشتن درست از دهان و دندانها یکی از این دلایل است. اما یکی از مهمترین آنها نبود طولانی مدت دندان در دهان است که میتواند باعث ناقص شدن استخوانهای فک در آن محل شود. در این صورت استخوان فک، توانایی نگهداری پیچ را ندارد.
حال پزشک باید قبل از ایمپلنت دندان به این موضوع پی برده و اقدام به درست کردن آن کند که به این فرایند پیوند استخوان میگویند. در صورت وجود این مشکل به زمان ایمپلنت شما چهار تا پنج ماه اضافه میشود. در این مدت شما باید مشاورههای بسیاری را از سوی پزشک داشته باشید و همچنین به فکر تغییر رژیم غذایی برای بهبود فک باشید. مصرف مواد غذایی کلسیمدار و همچنین مواد غذایی سبک میتواند از مواردی باشد که به روند پیوند استخوان و همچنین موفق بودن آن کمک بسیاری کند.
آیا در ایمپلنت نیازی به مراقبت است؟
تصور مردم بر این است که به دلیل وجود ایمپلنت دندان و فلزی بودن پیچ، نیازی به مراقبت نیست. در حالی که این نوع دندانهای مصنوعی در مقابل دندانهای طبیعی که خداوند داده است مقاومت کمتری دارند. پس باید از آنها نیز به درستی مراقبت شود تا پس از عمل با مشکلی رو به رو نشوید. مخصوصاً در یک سال اول که لازم است با پزشک در ارتباط باشید. توجه داشته باشید که هر چند ماه یکبار این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند. همچنین باید در نظر داشته باشید که در اکثر مواقع ایمپلنتها نیاز به تعویض ده ساله دارند. این بدین معناست که دندانهای ایمپلنت در صورت مراقبتهای مناسب میتواند باعث خرابی پیچ تیتانیوم شده یا تاجهای آن دچار شکستگیهایی شوند. این نوع تعویضها میتواند هزینههایی معادل هزینه اولیه برای شما داشته باشد. پس مراقبت، از نکات خیلی مهم این نوع دندانهاست که باید بیشتر از دندانهای اصلی خودتان به آن توجه داشته باشید.
سخن پایانی
قطعاً دندانهای انسان عضو مهمی هستند. مراقبت از دهان و دندان باید انجام شود و عمل جراحی را توجیه نکنیم. ایمپلنت دندان جلو از مهمترین بخشهای ایمپلنت به حساب میآید که در اکثر مواقع از اولین کارهایی است که دندانپزشک انجام میدهد. به دلیل آن که دندانهای جلو میتوانند نشان دهنده نوع استحکام استخوانهای دندان باشند. همچنین دندانهای جلو جلب توجه بیشتری میکنند.
به طور کلی ایمپلنتها را کشورهای مختلفی میسازند که معروفترین آنها ایمپلنتهای کره و سوئیس میباشند. نوع ایمپلنت نیز تاثیر زیادی در موفقیت عمل جراحی دارد و این مورد را باید با تجربه مشاورهها به دست آورید. در صورتی که با مشاوره کافی وارد پروسه جراحی نشوید ممکن است با مشکلاتی در عمل، مواجه شوید.
انتهای پیام/ ر
No Comment! Be the first one.