حتما برای شما هم پیش آمده که زمانی که وارد بعضی از مغازه ها یا شرکتها شده اید، بهم ریختگی و ریخت و پاش آن محل اعصاب شما را بهم ریخته و تمرکز خود را از دست داده اید. یا برای مثال در مجموعه ای کار میکنید که تعداد زیادی سیم همیشه زیر دست و پای شما مانده و باعث آزار و اذیت میشود.
به گزارش خبرگزاری آنا؛ حتما برای شما هم پیش آمده که زمانی که وارد بعضی از مغازه ها یا شرکتها شده اید، بهم ریختگی و ریخت و پاش آن محل اعصاب شما را بهم ریخته و تمرکز خود را از دست داده اید. یا برای مثال در مجموعه ای کار میکنید که تعداد زیادی سیم همیشه زیر دست و پای شما مانده و باعث آزار و اذیت میشود.
برای جلوگیری از بهم ریختگی کابل ها و زیبایی و چندیدن کارایی دیگر از این وسیله استفاده میکنند. حال ببینیم که ترانکینگ چیست و چه کمکی به زیبایی و اصول ساختاری یک مجموعه میکند.
ترانکینگ چیست؟
ترانکها فضایی برای رد کردن کابل ها هستند، تا از خرابی و بهم ریختگی جلوگیری کنند.
یکی از اصول کابل کشی و یا استاندارهای کابل کشی شبکه استفاده از همین وسیله است. ترانکها به شما این امکان را میدهند که کابل های شبکه و… را از درون آنها برای مرتب سازی و جلوگیری از خرابی رد کرده و تا مقصد هدایت کنند.
اما شاید همین معنا در واژه داکت هم شنیده باشید. داکت ها هم دقیقا همین کار را انجام میدهند اما با این تفاوت مهم که ترانکها علاوه بر رد کردن سیم ها اجازه نصب پریز هم به شما میدهند.
چرا از ترانکینگ استفاده کنیم؟
اگر برای شما ظاهر و خراب شدن کابلهای برق و شبکه و … مهم نیست، نیازی به هزینه کردن و استفاده از این وسیله نمیباشد، اما اگر به مجموعه خود اهمیت داده و به جلوگیری از خرابی و اتفاقات بد توجه خاصی دارید مهم است که از این ترانک ها استفاده کرده.
برای درک بهتر سوال ترانکینگ چیست باید به شما بگوییم که، استفاده از این وسیله به زیبایی مجموعه شما کمک میکند و مهمترین دلیل استفاده از این شئ جلوگیری از خرابی کابلهاست.
نقش ترانک در شبکه
از آنجا که کابلهای شبکه از مهمترین تجهیزات شبکه به حساب میآیند، نظم دادن به آنها و محافظت از آنها برای جلوگیری از آسیبهای فیزیکی در برابر عوامل محیطی امری ضروری است. این وظیفه بر عهدهی ترانکینگ قرار دارد. علاوه بر این، شبکه منعطفتر میشود و در صورت اضافه شدن کاربر، برای نصب کلید و پریز نیاز به تخریب دیوار نخواهد بود.
نقاط قوت ترانکینگ
امکان مدیریت کابلها: استفاده از ترانکینگ برای کابل کشی باعث مرتب و متمایز شدن کابلها میشود. همچنین تشخیص دادن آنها از یکدیگر را آسانتر میکند.
محافظت از کابلها: ترانکینگ از کابلها در برابر عوامل محیطی مانند ضربه، فشار، پوسیدگی و … محافظت میکند.
تنوع رنگی موجود: برخی از ترانکینگها مانند ترانکینگ سوپیتا برای زیبا سازی بیشتر فضا علاوه بر رنگ سفید، در رنگهای دیگری هم تولید میشوند.
امکان نصب کلید و پریز: با توجه به قابلیت نصب کلید و پریز روی ترانکینگ، میتوان تعداد و مکان آنها را بهراحتی تغییر داد.
امکان نصب پارتیشن: با پارتیشن بندی فضای داخل ترانک، میتوان انواع مختلف کابل را بدون ایجاد اختلال اکترومغناطیسی از داخل آن عبور داد.
امکان سیمکشی همزمان: با بهره بردن از ترانکینگ در سیمکشی، میتوان سیمکشی برق، تلفن و شبکههای کامپیوتری را به صورت همزمان انجام داد.
تفاوت داکت و ترانک
در ادامه به تفاوت داکت و ترانکینگ پرداخته ایم. فرق ترانکینگ با داکت را می توان در پارامترهای مختلف بررسی کرد. در ادامه به برخی از این تفاوت ها اشاره خواهیم کرد:
تفاوت داکت و ترانک – نوع کاربرد
داکت محفظه لاستیکی همراه با درب است که سیم و کابل را در داخل خود جای می دهد. لازم به ذکر است که داکت قابلیت نصب کلید و پریز و همچنین قابلیت ماژولار بودن را ندارد. در صورتی که می توانیم بر روی ترانکینگ شبکه در طول مسیر، انواع کلید و پریز شبکه، پریز برق و آنتن و انواع کلیدهای روشنایی را نصب کنیم.
کابل ها در طول ترانک شبکه می توانند انواع ادوات و ملزومات برق و شبکه را به یکدیگر متصل کنند. از همین رو، با نصب ترانکینگ و در صورت نیاز، در فضاهای دلخواه می توانیم انواع کلید و پریز را نیز نصب کنیم.
تفاوت داکت و ترانک – سایز داکت و ترانک
معمولاً داکت برق در سایزهای کوچک تا متوسط تولید می شود. به عنوان مثال، داکت برق ۱*۱ سانتی متر مشتریان زیادی دارد. اما ترانک معمولاً در سایزهای بالاتر تولید می شود و نسبت به داکت استحکام بیشتری دارد. عمده مصرف ترانکینگ، در کابل کشی شبکه های پسیو است.
تفاوت داکت و ترانک – مقاومت
مقاومت این تجهیزات به جنس و شرکت سازنده آن ها بستگی دارد. معمولاً ترانک ها دارای مقاومت بیشتری نسبت به داکت ها هستند. انواع مختلف ترانک ها نسوز، ضد آب و … هستند اما این ویژگی ها برای داکت ها کمتر وجود دارد.
انتهای رپرتاژ خبری/ ر
No Comment! Be the first one.