به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، ویدئو پرژکتور یک وسیله الکترونیکی است که می تواند سیگنال های صوتی و تصویری را روی سطح صاف، زمین یا یک پرده مخصوص به رنگ سفید ویدئو پرژکتور یا دیتا پرژکتور را می توان یک دوربین معکوس در نظر گرفت. این وسیله تصاویر را در قالب نور به بیرون منعکس میکند و برای نمایش تصاویر آنفورماتیک روی پرده سفید مورد استفاده قرار می گیرد.
در چند سال اخیر با پیشرفت علم و تکنولوژی این دستگاه به یک وسیله کمک آموزشی تبدیل شد که در مدارس، دانشگاه ها و شرکت ها استفاده می شود. اسم های متفاوتی دارد مانند دیتا پرژکتور، پروجکشن، ویدئو پرژکتور و … که ممکن است این اسم هارا بشناسید. امروزه در بسیاری از خانه ها استفاده می شود و وسیله محبوبی در بین مردم است. این دستگاه از دو بخش اصلی لامپ و لنز تشکیل شده است. لنز یا عدسی وظیفه بزرگ نمایی تصاویر دریافتی را بر عهده دارد و لامپ تصویر بزرگنمایی را روی پرده نمایش می دهد.
تاریخچه دیتا پرژکتور
برای اولین بار شخصی به نام فرانسیس دستگاهی که شباهت زیادی به دیتا پرژکتورهای امروز داشت را ساخت. کار این وسیله به این صورت بود که تعدادی عکس روی یک نوار چرخان با سرعت یک بیست و چهارم ثانیه به حرکت در می آمد. تصویر بزرگ شده عکس ها روی یک پرده نمایش داده می شد. متاسفانه شریک کاری او خیانت کرد و این وسیله دزدید و با نام تجاری ادیسون آن ها را به سینماها فروخت.
انواع ویدئو پرژکتور از نظر نوع مصرف
پرژکتور ها به سه دسته تقسیم می شوند که شامل موارد زیر می شود.
ویدئو پرژکتور جیبی
جدید ترین نمونه ویدئو پرژکتور است. یکی از مهم ترین ویژگی های این وسیله اندازه بسیار کوچک آن است که می توان آن را در جیب گذاشت و به راحتی حمل کرد و زمان استفاده آن را روی یک سه پایه قرار داد و مانند یک ویدئو پرژکتور معمولی استفاده کرد.
ویدئو پرژکتور خانگی
این نوع پرژکتور برای علاقه مندان به فیلم های سینمایی در منزل پیشنهاد مناسبی است. این مدل در یک اتاق نشیمن با کنترل نوردهی مناسب قابل نصب است. مهم ترین ویژگی این دستگاه می توان کنتراست و کیفیت و تصویر فول اچ دی و K4 که بسیار بالا است اشاره کرد.
پرژکتور چند رسانه ای
در واقع بزرگترین نمونه دیتا پرژکتور در دنیا است. با این مدل می توان انواع فایل ورد، پاورپوینت، ویدئو اسلاید آموزشی را در سالن های آمفی تئاتر یا مجالس عروسی به نمایش گذاشت. یکی از مهم ترین ویژگی های این دستگاه قابلیت حمل آسان آن است.
انواع ویدئو پرژکتور با توجه به نوع لامپ
لامپ پرژکتور در دیتا بسیار مهم است و این لامپ ها به سه دسته تقسیم می شوند.
لامپ DLP
در این مدل عملیات پردازش نور به صورت دیجیتالی صورت میگیرد. در واقع قدیمی ترین نوع دیتا پرژکتور گفته می شود. اولین بار این نوع پرژکتور در سال 1980 به وسیله انحراف آینه های میکروسکوپی ساخته و در بازار ارائه شد. مهم ترین ویژگی آن ها عدم نیاز به تعمیر و نگهداری است.
لامپ LCD
نسیل بعدی دیتا پرژکتور های ال ای دی هستند. در این مدل پردازش نور به وسیله کریستال های مایع صورت می گیرد. از سال 1980 به بعد تمامی پرژکتور ها با این تکنولوژی تولید و در بازار ارائه شدند. پرژکتور های تولید شده با این تکنولوژی از کیفیت تصویر بالاتری برخوردارند اما نیاز به نگهداری و تعمیر دارد.
لامپ LED
نسل جدید ویدئو پرژکتور با استفاده از لامپ ال ای دی و لیزر ساخته می شوند. پرژکتور های تولید شده با این تکنولوژی در مقایسه با لامپ های معمولی به کار رفته در مدل های قدیمی ترین طول عمر و کیفیت تصویر بالاتری دارند. طول عمر لامپ های ال ای دی در این دیتا پرژکتور ها حدود 10تا 50 هزار ساعت است.
راهنمای خرید ویدئو پرژکتور
عوامل متعدد و مهمی وجود دارد که قبل از خرید ویدئو پرژکتور باید به آن توجه کنید.
قیمت دیتا پرژکتور
قیمت نقش بسیار مهمی در انتخاب شما دارد که قبل از هرکاری بهتر است میزان بودجه برای خرید ویدئو پرژکتور را مشخص کنید. زمانی که مقدار بودجه مشخص شود خود به خود مدلهایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند حذف می شوند و انتخاب آسان تری خواهید داشت.
نوع ویدئو پرژکتور
ویدئو پرژکتور ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع استفاده و نوع لامپ به کار رفته در آنها هر مدل مشخص می شود. برای مصارف خانگی، ویدئو پرژکتور خانگی، برای سمینارها و جلسات غیر ثابت ویدئو پرژکتور جیبی و برای سالنهای آمفی تئاتر و جلسه های سراسری از ویدئو پرژکتور چند رسانه ای استفاده می شود.
نوع لامپ
نوع لامپ در واقع مشخص کننده کیفیت تصویر دیتا پرژکتور است. همانطور که قبل به آن اشاره شد پرژکتور ها از روی که ساخته شده اند تا امروز از سه نوع لامپ استفاده کردند. قدیمی ترین لامپ یا همان DLP نسل بعدی لامپ LCD و جدیدترین نوع آن LED است.
نوع ورودی
هر چه تعداد ورودی های دستگاه بیشتر باشد می توانید با دستگاه های بیشتری استفاده کنید. معروف ترین ورودی های دیتا پرژکتور عبارتند از پورت RGB,HDMI,USB و در نهایت VGA اگر دستگاه شما تمام ورودی های مربوط را داشته باشد می توانید به راحتی برای هر وسیله ای آن را استفاده کنید.
طول عمر لامپ
پرژکتور هایی که با استفاده از لامپ های ال ای دی ساخته می شوند نسبت به مدل های مشابه طول عمر بیشتری دارند.
اندازه تصویر
با توجه به اینکه مدل های قدیمی که در ساخت آن ها از لامپ های ال سی دی استفاده می شد، کاملا منسوخ شده است. می توان نتیجه گرفت در دستگاه های جدید اندازه تصویر فول اچ دی است یا 4K که شما با توجه به میزان بودجه و نیاز خود می توانید یکی از این ابعاد را انتخاب کنید.
گارانتی
بهتر است به سراغ خرید مدل هایی بروید که دارای خدمات پس بعد فروش هستند. این محصولات معمولا از کیفیت بالایی برخوردارند. هیچ گاه یک شرکت جنس بدون کیفیت خود را گارانتی نمی کند زیرا برای شرکت هزینه اضافی و ضرر به همراه دارد. می توان نتیجه گرفت داشتن گارانتی نشان از کیفیت بالای محصول را دارد.
سخن آخر
در این متن انواع ویدئو پرژکتور ها و کاربرد هایشان را برای شما توضیح دادیم. اما مزیت دیگر ویدئو پرژکتور ها زوم اپتیکال است که به دو دلیل خیلی مهم واقع شده است. دلیل اول جزئیات با کیفیت بیشتر است و دلیل دوم ویدئو پرژکتور در فاصله مناسبی اگر از صفحه نمایش نصب نشود با زوم اپتیکال این مشکل برطرف خواهد شد و نیازی به جا به جایی ویدئو پرژکتور بعد از نصب آن نیست.
برای خرید یک دستگاه ویدئو پرژکتور ابتدا نیاز های خود را در نظر بگیرید و یکی از انواع ویدئو پرژکتور های جیبی، خانگی یا چند رسانه ای را انتخاب کنید. سپس در میان انواع تکنولوژی های DPL,LCD,LED به دنیال ویدئو پرژکتور مناسب باشید.
انتهای پیام/
No Comment! Be the first one.